Bibbers in je buik op De Weerklank

5 oktober 2017

Woensdag 4 oktober ging ook op De Weerklank in Westmaas de Kinderboekenweek van start. Het thema van de nationale kinderboekenweek is ‘gruwelijk eng’. Dit thema past niet bij onze pedagogische visie en identiteit. We willen lezen bevorderen, niet kinderen bang maken door voor te lezen over geesten en spoken. Tevens passen heksen, monsters en vampieren niet bij onze christelijke identiteit. We hebben daarom gekozen voor het thema van de christelijke boekenweek is ‘Bibbers in je buik’. 

 

 

We behandelen wel onderwerpen als spannend of angst. Iedereen vindt de nieuwe groep na de zomervakantie spannend of heeft angst voor de eerste zwemles. Tijdens de opening van de Kinderboekenweek hebben alle leerkrachten van De Weerklank een spannend boek voorgelezen op het schoolplein. Kinderen kwamen daar gezellig omheen staan/zitten. Hiermee wilden we aan ouders en kinderen aantonen dat (voor)lezen leuk is! Ter afsluiting van de activiteiten op het schoolplein hebben we met elkaar het lied “Wij zijn safe” gezongen. We wensen iedereen de komende weken (en daarna) veel leesplezier toe.