Leerlingen van De Schelp lezen voor bij Kinderdagverblijf Villa Putter in Puttershoek

9 oktober 2017

Tijdens de Kinderboekenweek worden er op CBS De Schelp veel leesactiviteiten gedaan. In de school hing op de eerste dag van de Kinderboekenweek een enorme rups aan het plafond in de hal: een leesrups, waarop een spannend verhaal geschreven wordt door alle kinderen van de school. Groep 8 had de primeur en mocht het begin van het spannende verhaal verzinnen. Gedurende de Kinderboekenweek wordt het verhaal verder geschreven door de andere groepen en op vrijdag 13 oktober hangt er, als het goed is, een spannend verhaal aan het plafond!  Maar dat is niet de enige activiteit. Elke ochtend wordt er door kinderen uit verschillende groepen voorgelezen bij kinderdagverblijf Villa Putter dat in het gebouw van CBS De Schelp gehuisvest is. 

 

De kinderen vinden het prachtig om aan de peuters een boek voor te lezen en de peuters genieten van de prachtige verhalen! Ook gaan de leerlingen van de bovenbouw voorlezen aan de kinderen van de onderbouw. 

In de hal van de school hangen foto's met dingen, dieren, voorwerpen,.....waarvan de leerkrachten op CBS De Schelp de 'bibbers' krijgen en de kinderen mogen raden, wat bij welke leerkracht hoort en daar zijn ze natuurlijk wel nieuwsgierig naar...